Onze Verklaring

PPN Tegen Hogere BTW

Pilates Professionals Nederland maakt zich grote zorgen over de beoogde btw-verhoging op sportschool lidmaatschappen. Deze maatregel bedreigt de nationale gezondheid en het welzijn.

Pilates is geen luxe, maar essentiële gezondheidszorg en preventie. Vrouwen, die deze sector domineren, worden onevenredig getroffen door de belastingverhoging. Kleine, lokale Pilatesstudio’s, vaak eigendom van vrouwen, bieden unieke, op de gemeenschap gerichte diensten. De belastingverhoging kan veel van deze studio’s dwingen te sluiten, wat schadelijk is voor de volksgezondheid.

De voorgestelde belasting zal een enorme impact hebben op kleine, onafhankelijke lokale Pilates-studio's. Deze bedrijven bieden persoonlijke, gemeenschapsgerichte diensten aan die grote bedrijven niet kunnen evenaren. Verhoogde belastingen zullen er waarschijnlijk toe leiden dat veel studio's waarvan het merendeel vrouwen de eigenaar zijn zullen moeten sluiten, wat de gezondheid en het welzijn van de gemeenschap ondermijnt.

Wij roepen de overheid op om deze belastingverhoging te heroverwegen en in plaats daarvan beleid te voeren dat de rol van Pilates en andere fitnessfaciliteiten in de volksgezondheid ondersteunt.

Pilates Professionals Nederland zal snel een Actieplan voorstellen en roept alle Pilatesprofessionals en beoefenaars op om dit te steunen. Er is snelle actie nodig om dit voorstel te stoppen en onze Pilatesstudio’s te beschermen.

Meer informatie: www.geenhogerebtw.nl

5.png