PPN

Welkom van de voorzitter

De branchevereniging Pilates Professionals of the Netherlands is een feit en we zijn er trots op!

Als nieuwe voorzitter van de PPN heet ik jou, Pilates student/ docent/studio eigenaar en opleider van harte welkom.

Voor mij persoonlijk staan verbinden en samen kunnen delen hoog op de agenda en juist daarom heb ik het stokje van het voorzitterschap van de PPN opgepakt.

Ontstaan vanuit de behoefte om te verbinden en om het vak van Pilates docent beter op de kaart te zetten, is de PPN opgericht.

Tijdens de eerste lockdown ontstonden de oriënterende gesprekken en na een heel traject van overleggen, afstemmen, aanpassen, statuten opstellen en een beleidsplan maken, is de missie van de PPN helder:

We zijn er voor JOU als een onafhankelijke vereniging, die de belangen van de Pilates beroepsgroep behartigt zonder winstoogmerk.

Je kunt hier je vragen stellen; we bieden informatie waar behoefte aan is, je krijgt inzage in het aanbod van opleidingen die aan de voorwaarden van de PPN voldoen en er wordt hard gewerkt aan o.a. de jobboard (vacaturebank).

De PPN behartigt daarnaast de wettelijke belangen van haar leden en zal haar invloed gebruiken door actief bruggen te bouwen tussen de Pilates-gemeenschap en de laatste ontwikkelingen op het gebied van aanverwante (wetenschappelijk onderbouwde) vakgebieden en therapieën.

We bieden je een platform met gelijkgestemden van verschillende invalshoeken en opleidingen, uit respect voor elkaar en in de overtuiging dat we veel van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen ondersteunen om ons prachtige vak op de kaart te zetten.

Omdat er in Nederland ook veel docenten (en klanten) zijn, die Engelstalig zijn, communiceren we in beide talen, om zo iedereen welkom te kunnen heten.

Jolanda Hoefnagel

Voorzitter PPN

"Every moment of our life can be the beginning of great things”

– Joseph Pilates

 


Working in a Tensional Network
21mei

Working in a Tensional Network

What makes Pilates so unique from other fitness programs or movement techniques? For me it is the tensional environment created by...